Poängställning i premijer liga bih

Poängställning i premijer liga bih

Poängställning i Premijer Liga BIH

Premijer liga i Bosnien och Hercegovina (BIH) är landets främsta fotbollsliga. Det är här de bästa lag från hela landet möts för att avgöra, vem som är landets bästa fotbollslag. För den oinformerade kan poängställningen i denna liga först verka lite förvirrande. Därför, i denna artikel kommer vi att förklara de detaljerade punkterna och ins and outs av poängsystemet i Premijer liga BIH.

De viktigaste punkterna att förstå om ligan är följande:

Poängsystem Vinst Förlust
3 poäng för en vinst 1 poäng för ett oavgjort resultat 0 poäng vid förlust

Men turbo på detta baspoängsystem finns det ytterligare faktorer att beakta. Till exempel, om två lag har samma antal poäng i slutet av säsongen, avgörs läget genom deras inbördes möten, målskillnad och antal gjorda mål.

Hur bestäms poängställning?

Poängställningen bestäms av flera faktorer. Dessa faktorer inkluderar antalet vinster, oavgjorda och förluster att ett lag har, samt antalet mål som de har gjort jämfört med antalet mål de släppt in. För varje vinst får ett lag tre poäng, medan båda lagen får en poäng för ett oavgjort resultat.

Lag Vinster Oavgjorda Förluster Poäng
Sarajevo 18 11 5 65
Zeljeznicar 17 10 7 61
Mostar 16 10 8 58
Borac Banja Luka 15 12 7 57

Att förstå poängställningen i Premijer Liga BIH kan vara komplicerat, men när du väl har grepp om det grundläggande poängsystemet och de ytterligare faktorer som påverkar din favoritlags placering, kommer du att hitta mycket att tycka om i denna liga.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *